Jelentkezési feltételek

A vizsgára a 14. év betöltése után lehet jelentkezni, állampolgárságra való tekintet nélkül. A jelentkezés a https://zoldut.szie.hu weboldalon a Nyelvvizsgázom/Jelentkezés nyelvvizsgára menüpontban történik, a mindenkori megadott jelentkezési/pótjelentkezési határidőig.

Jelentkezéskor illetve pótjelentkezéskor a jelentkező azonosító lapot kap, amelyet ki kell nyomtatni és a vizsgára vinni kell, mert nélküle sem az írásbeli, sem a szóbeli vizsgán nem vehet részt. A jelentkezés csak akkor érvényes, ha a vizsgadíjat a számlán megjelölt fizetési határidőre a megadott e-mail címre küldött előzetes számla alapján átutalással kiegyenlíti.

A vizsgázónak a vizsga megkezdése előtt érvényes személyi igazolvánnyal, vagy új típusú vezetői engedéllyel, vagy útlevéllel kell igazolnia személyazonosságát.

A vizsgázó a saját vizsgaidőpontjait a Nyelvvizsgázom/Vizsgabeosztás menüpont alatt kérdezheti le a vizsgaidőszak kezdete előtt 2 héttel. A megadott írásbeli és labor időpontok előtt 30 perccel kell megjelenni.

A jelentkezés és vizsgára bocsátás feltételeit részletesen a Vizsgaszabályzat 1.§ tartalmazza.