Még mindig sok végzős középiskolásnak nincs középfokú nyelvvizsgája

Még mindig sok végzős középiskolásnak nincs középfokú nyelvvizsgája, pedig 2020-tól már felvételi követelmény. Az ingyenes nyelvvizsga a válaszadók 81%-a szerint elegendő állami segítség a nyelvvizsga megszerzéséhez, bár sokan nincsenek tisztában a pontos feltételekkel – többek között ezek is kiderülnek legújabb felmérésünkből, melyet minden évben az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon végzünk.

Nyelvvizsga árának visszaigénylése

2018. január 1-től az állam visszatérít egy nyelvvizsga díjat minden 35. életévét be nem töltött vizsgázónak. A visszaigénylés feltételei, valamint a visszaigényléshez szükséges formanyomtatvány az Új Nemzedék Központ honlapján érhető el. A visszaigénylést nem a Vizsgaközpontoknál, hanem a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál kell kezdeményezni a formanyomtatványon.

Találkozzunk személyesen a januári rendezvényeken!

  • január 18-19-20-án a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a Hungexpo-n, a Szent István Egyetem standján (AF04). A nyelvvizsga információkon túl kérdőívvel, ajándékokkal és nyereményjátékkal várjuk a standunkra ellátogatókat!
  • január 25-én az V. Magyar Marketing Fesztiválon a Lurdy Házban, a Szent István Egyetem standján (29). A projekt részletei ebben a cikkben olvashatók.

Békéscsabai vizsgahely

Tájékoztatjuk vizsgázóinkat, hogy a békéscsabai vizsgahelyünk működése jelenleg szünetel, mivel 2018. február 1-től a kart a Szent István Egyetemtől a Gál Ferenc Főiskolához csatolják. Így a márciusi vizsgaidőszakban Békéscsabán nem tudunk meghirdetni vizsgát. A további fejleményekről hamarosan tájékoztatni fogunk minden érdeklődőt.

Új vizsgahelyet nyitottunk

Tájékoztatjuk vizsgázóinkat, hogy az Oktatási Hivatal akkreditálta az Insedo Oktatási és Szolgáltató Kft. és a Nyelvvizsgaközpont vizsgahely létesítésére szóló kérelmét, így a 2018. márciusi vizsgaidőszaktól már Veszprémben is elérhető a Zöld Út nyelvvizsga.

Vizsgabizonyítványok átvétele

A 2017. novemberi vizsgaidőszakban sikeres vizsgát tett vizsgázók bizonyítványaikat január 3-tól vehetik át a jelentkezéskor megjelölt vizsgahelyen, ügyfélfogadási időben (korábbi átvétel december 21-től lehetséges a még nyitvatartó vizsgahelyeinken). Ha más személy veszi át a bizonyítványt, meghatalmazás szükséges. Postai úton biztonsági okokból nem kérhető a bizonyítvány kiküldése.

Betekintés - 2017. novemberi vizsgaidőszak

A 2017. novemberi vizsgaidőszak betekintése az alábbi időpontokban, és a mellékelt szabályzat szerint zajlik. Kérjük, hogy jelentkezés előtt olvassa el a szabályzatot, és jelentkezéskor a telefonban jelezze a szükséges adatokat. Kizárólag előzetes bejelentkezés alapján lehet résztvenni a betekintésen. Megtelt időpontra nem lehet jelentkezni. Telefon: 06-28-522-094

Helyszín: Szent István Egyetem Tudástranszfer Központ, Gödöllő, Páter Károly u. 1. ("C" bejárat, 2. emeleti Tárgyaló)

Időpontok: december 7. (csütörtök) 10:00-10:45 (lezárva!), 14:00-14:45 (lezárva!), december 12. (kedd) 10:00-10:45 (lezárva!), 14:00-14:45

Oldalak