Nyelvvizsgák folytatása

UPDATE7: Kedves Vizsgázók! Néhányan félreértették az alábbi hírt. A félreértések elkerülése végett: A 13-i és azutáni szóbelik NEM MARADNAK EL! Az eddig, tehát a 12-éig elmaradt szóbelik lesznek bepótolva a jövő héten, minden más időpont változatlan!

UPDATE6: Kedves Vizsgázók! Örömmel tudatjuk, hogy a hatályos jogszabályok és a beérkezett intézményi engedélyek alapján a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett minden vizsgahelyünkön tudjuk folytatni a vizsgáztatást. Köszönjük mindenkinek a türelmet! A héten eddig (12-éig) elmaradt szóbeli vizsgák pótlására jövő héten kerül sor, az érintettek új vizsgabeosztásukat a Nyelvvizsgázom/Vizsgabeosztás menüpont alatt tudják lekérdezni. A beosztások feltöltése folyamatban van, és legkésőbb hétvégéig felkerül. Az egyéb időpontok változatlanok.

UPDATE5: Kedves Vizsgázók! További vizsgahelyek a felsőoktatási intézmények közül, ahol már biztosan megtartható a vizsga rektori engedély alapján: Gödöllő, Miskolc, Kaposvár, Budapest, Pécs. A hírt a mai napon is folyamatosan frissítjük! Az előzményekhez kattintson a további információ gombra!

UPDATE4: Kedves Vizsgázók! További vizsgahelyek a felsőoktatási intézmények közül, ahol már biztosan megtartható a vizsga rektori engedély alapján: Debrecen, Tatabánya, Baja. Az előzményekhez kattintson a további információ gombra!

UPDATE3: Kedves Vizsgázók! Minden vizsgahelyünkkel megtörtént az egyeztetés. Ennek értelmében biztosan meg lesz tartva a vizsga a következő vizsgahelyeken: Győr, Veszprém, Kecskemét, Békéscsaba, Dunaújváros. A többi vizsgahely esetén, mivel felsőoktatási intézményekről van szó, rektori hatáskör a vizsgák engedélyezése, így várjuk még a visszajelzéseket. Többen 15 óra utánra ígértek választ, több helyen jelenleg is folyamatban van a rektori utasítások elkészítése.

UPDATE2: Kedves Vizsgázók! Az Oktatási Hivatal és az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiadott állásfoglalás értelmében, mivel a 484/2020 (XI.10.) Korm. rendelet 5.§ 3) bekezdése nem tartalmazza a nyelvvizsgáztatást, így a járványügyi szabályok betartása mellett továbbra is van lehetőség tantermi nyelvvizsgák lebonyolítására. A vizsgahelyszínek fenntartóival még folyik az egyeztetés, de amennyiben egyéb helyi tiltó rendelkezés nincs, úgy a vizsgák megtarthatók. A további tájékoztatásig szíves türelmüket kérjük.

UPDATE1: Kedves Vizsgázók! Jelenleg egyeztetések folynak az Egyetem és az érintett vizsgahelyek vezetésével, valamint az Oktatási Hivatallal és az illetékes szervekkel. A mai napra várható hivatalos állásfoglalás, illetve az intézmények saját hatáskörben is hozhatnak döntéseket. Amint biztos információink lesz a további vizsgákat illetően, e-mailben értesítünk mindenkit, illetve itt a híreink között is közzétesszük a tájékoztatást. Addig is türelmüket és megértésüket kérjük.

Tájékoztatjuk vizsgázóinkat, hogy a Kormány mai bejelentése értelmében (felsőoktatási intézmények látogatási tilalma, általános rendezvényszervezési tilalom) a 2020. novemberi vizsgaidőszak további vizsgái (szóbeli, hallás utáni értés vizsga) valószínűleg elmaradnak, ha a parlament a jogszabályt elfogadja. Pontos tájékoztatás ezzel kapcsolatban a Kormányrendelet megjelenése után várható. A vizsgadíjak visszatérítésével kapcsolatban az érintetteket hamarosan tájékoztatjuk, addig is türlemüket kérjük ezzel kapcsolatban.